Chokladmuffins

Älskar du också choklad? En festlig frosting förvandlar muffinsen till en utsökt liten bakelse.

 

Du behöver:

Chokladmuffins

75 g smör

1/2 tsk vaniljpulver

2 1/2 dl mjölk

1 st ägg

3 dl kärnvetemjöl

1 dl kakao

2 tsk bakpulver

2 1/2 socker

1/2 tsk salt

 

Chokladfrosting

200 g florsocker

75 g rumsvarmt smör

30 k kakao

150 g färskost

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Smält smöret och tillsätt vaniljpulvret, mjölken, och ägget, vispa ihop.

3. Bland ihop de torra ingredienserna (mjöl, kakao, bakpulver, socker och salt).

4. Rör ihop allt och vispa till en slät smet.

5. Fyll muffinsformarna till 2/3-delar och grädda i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter. Låt därefter muffinsen svalna.

6. Vispa ihop smör, kakao och färskosten och blanda därefter ner florsockret och vispa ett par minuter tills du har en fast och fin frosting.

7. Fyll en spritspåse med frostingen och spritsa de svalna cupcakesen.

 

Vill du ha en rosa läcker frosting? Bland färskosten med florsocker och tillsätt några droppar röd karamellfärg. Spritsa frostingen på muffinsen, dekorera med fint strössel och njut av bakelsen.

 

 

 

KVALITETSMJÖL FRÅN SLÖINGE SEDAN 1569

Berte Qvarn | 311 67 Slöinge | info@berteqvarn.se | +46 (0)346 71 52 00

 

Läs vår integritetspolicy