Perfekt lättlunch, till utflykten, söndagsbrunchen, mellanmål - ja, närhelst.
Du behöver:
2 ägg
6 dl mjölk
2,5 dl kärnvetemjöl
3/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 msk smör eller margarin
Gör så här:
1. Blanda ihop alla ingredienserna. Låt gärna smeten stå en stund.
2. Hetta upp plattjärnet, i med en klick smör eller margarin och grädda plättarna någon minut per sida.
Om du vill ha ett nyttigare alternativ, byter du ut kärnvetemjölet mot siktat eller fullkorns dinkelmjöl. Och servera plättarna med keso och grovrivet äpple. Välj då också bort vaniljsocker i smeten.
Om du är den mer sötsugne, serverar du plättarna med grädde eller glass och dekorerar med frukt eller bär. Toppa med Nutella eller lönnsirap. Supergott, men inte helt bra för midjemåttet.