Fräsch rabarberpaj

Serveras med vaniljglass. Ljuvlig kombo.

 

Du behöver:

Smuldeg

75 g smör

1,5 dl kärnvetemjöl

1 dl socker

0,5 dl havregryn

1 msk flingsalt

 

Fyllning:

600 g rabarber (skalad och skivad)

0,5 dl socker

1 msk nystött kardemumma

0,5 tsk flingsalt

2 tsk potatismjöl

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Bland rabarbern med socker, kardemumma, salt och lite potatismjöl. Fördela i en form.

3. Nyp ihop smuldegen och fördela över rabarberna. 

4. Grädda i ugnen ca 25 min.

 

 

 

KVALITETSMJÖL FRÅN SLÖINGE SEDAN 1569

Berte Qvarn | 311 67 Slöinge | info@berteqvarn.se | +46 (0)346 71 52 00

 

Läs vår integritetspolicy