Matiga, goda och omtyckta.
Du behöver:
50g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
1/2 dl rapsolja
1 msk ljus sirap
1 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl special
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en skål och tillsätt vattnet. Rör till jästen löser upp sig.
2. Tillsätt olja, sirap, salt, grahamsmjöl och det mesta utav vetemjölet. Arbeta degen i maskin ca 8 minuter.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 18 bitar. Rulla till bullar, pensla med vatten och doppa dem i grahamsmjöl.
4. Lägg över bullarna på plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten i en kall ugn, sätt ugnen därefter på 200°C och grädda bullarna i 25 minuter.
Istället för att dela degen med kniv eller dagskrapa, kan du använda sax för att få ett varierat utseende.