Kärnvetemjöl

Vete är vårt vanligaste spannmål i Sverige och kan odlas som vårvete eller höstvete. Vårvete, även kallad kvalitetsvete, sås på våren och skördas på hösten samma år. Medan höstvete sås på hösten året innan skörd.

Extra Bagerivetemjöl BTT

Vetemjöl med hög proteinhalt och hög degtolerans. Lämplig till kyl- och frysbröd, kaffebröd, wienerbröd, smördeg och vitt matbröd.

Bagerivetemjöl BBB-F

Allroundvetemjöl med god proteinhalt.

 

Konditorivetemjöl BBB

Vetemjöl med högt falltal och låg utmalningsgrad till produkter med mindre volymkrav, t ex sockerkakor och småbröd. 

Fullkornsvetemjöl extra fint

Fullkornsmjöl av vete med hög proteinhalt, extra finmalet för bra vattenupptagning. Används till grovt luftigt matbröd, knäckebröd och surdeg.

Grahamsmjöl

Stenmalt grovmalet fullkornsmjöl av vete som innehåller kärna, skal och grodd. Passar bra till grahamsbröd och knäcke.

 

 

KVALITETSMJÖL FRÅN SLÖINGE SEDAN 1569

Berte Qvarn | 311 67 Slöinge | info@berteqvarn.se | +46 (0)346 71 52 00
s vår integritetspolicy