Här har du frallan för dig som verkligen älskar matiga bullar!
Du behöver:
2 dl havregryn
1 dl rågkross
1 dl vetekross
1 dl linfrön
7 dl vatten + 1/2 dl vatten
50 g jäst
3 dl filmjölk
1 dl rapsolja
1 dl sirap
13-15 dl rågsikt
2 tsk salt
Gör så här:
1. Koka en gröt av havregryn. rågkross, vetekross, linfrön och 7 dl vatten. Låt gröten svalna.
2. Smula jästen i 1/2 dl ljummet vatten och blanda i den avsvalnade gröten. Blanda i filmjölk, rapsolja, sirap och slutligen rågsikt och salt till en lös det. Låt jäsa övertäckt cirka 40 minuter.
3. Sätt ugnen på 225 grader. Knåda degen försiktigt på mjölat bakbord och dela den i två delar. Dela degen i lagom stora frallor och platta till med lätt hand. Placera bröden på papprad plåt och låt jäsa cirka 20 minuter.
4. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.
Använd gärna bakläget i din ugn om du har möjlighet, då får bullarna en krispigare yta tack vare ångfunktionen.