Havrefrallor

Dag 1:

250 gram rostad klippt havre
250 gram rostad fullkornsvete
1000 gram vatten

Lägges i blöt över natten


Dag 2
:

1800 gram extra bageri
400 gram vatten
75 gram färsk jäst eller 20 gr torrjäst
50 gram salt
300 gram sirap
400 gram surdeg

Köres ca: 12 min, långsamt
Låt degen vila ca 45 min
Skär upp till frallor eller bröd, låt vila ytterligare 45 min

Rullas i havregryn vid uppslagning

Jäses till dubbel storlek

Bakas i ca 10 min i 200-210 grader. 

Har du frågor kring receptet kontakta vår provbagare - Stefan. Stefan@berteqvarn.se

 

 

 

KVALITETSMJÖL FRÅN SLÖINGE SEDAN 1569

Berte Qvarn | 311 67 Slöinge | info@berteqvarn.se | +46 (0)346 71 52 00
s vår integritetspolicy