Kalljäst pizzadeg

Du behöver:

780 g Berte Qvarn kärnvetemjöl (ca 7,5 dl)

5 dl kallt vatten

5 g färsk jäst

1 msk havssalt

2 msk matolja

 

Gör så här:

1. Blanda samman vatten och jäst tills jästen löst sig. Blanda i vetemjöl och arbeta degen på låg hastighet i 4-5 minuter. Tillsätt därefter salt och arbeta ytterligare ett par minuter.

2. Forma degen till 12 bullar och lägg på en oljad plåt eller form som får plats i kylen. Gnid in bullarna med olja och täck med plast.

3. Låt jäsa i kyl 1-3 dagar. 

4. Dags att knåda ut degen på mjölat bakbord. Toppa med tomatsås och/eller önskad fyllning och grädda därefter i en mycket varm ugn eller på en pizzasten på grillen.

 

 

Gör gärna din egen tomatsås, det blir garanterat pricken över i:et. Mixa ihop nedanstående ingredienser till en slät sås och krydda efter tycke och smak. 

Du behöver:

2 burkar hela skalade tomater

2 msk oregano

1 klyfta vitlök

½ chilli

3 msk kallpressad olivolja

1 msk rödvinsvinäger

 

 

KVALITETSMJÖL FRÅN SLÖINGE SEDAN 1569

Berte Qvarn | 311 67 Slöinge | info@berteqvarn.se | +46 (0)346 71 52 00
s vår integritetspolicy