Du behöver:
780 g Berte Qvarn kärnvetemjöl (ca 7,5 dl)
5 dl kallt vatten
5 g färsk jäst
1 msk havssalt
2 msk matolja
Gör så här:
1. Blanda samman vatten och jäst tills jästen löst sig. Blanda i vetemjöl och arbeta degen på låg hastighet i 4-5 minuter. Tillsätt därefter salt och arbeta ytterligare ett par minuter.
2. Forma degen till 12 bullar och lägg på en oljad plåt eller form som får plats i kylen. Gnid in bullarna med olja och täck med plast.
3. Låt jäsa i kyl 1-3 dagar.
4. Dags att knåda ut degen på mjölat bakbord. Toppa med tomatsås och/eller önskad fyllning och grädda därefter i en mycket varm ugn eller på en pizzasten på grillen.
Gör gärna din egen tomatsås, det blir garanterat pricken över i:et. Mixa ihop nedanstående ingredienser till en slät sås och krydda efter tycke och smak.
Du behöver:
2 burkar hela skalade tomater
2 msk oregano
1 klyfta vitlök
½ chilli
3 msk kallpressad olivolja
1 msk rödvinsvinäger