Jobba hos oss

 

Berte Qvarn är en del av Bertegruppen, Sveriges äldsta familjeföretag med anor från 1569. Det är med kärlek till arvet och genuin omsorg om kvalitet och miljö som vi driver en av Europas modernaste kvarnar. Genom århundranden har familjen Stenström byggt upp den verksamhet som idag är hjärtat i Sveriges äldsta familjeföretag.


På Berte Qvarn finns hela kedjan från inköp av råvara, dvs spannmål, till spannmålsmottagning och laboratorium där vi analyserar inkommande spannmål och färdigt mjöl. I qvarnen maler vi mjölet enligt samma principer - på samma plats, med kraft från samma vatten och av samma familj som 1569. Därefter distribuerar vi vårt mjöl med egna chaufförer och egna bilar. 


 

Mjölnare/teknisk produktionsarbetare

Nu söker vi en mjölnare/teknisk produktionsarbetare till Berte Qvarn! Det är en spännande och fri roll där du blir en del av ett ytterst kompetent och trivsamt team som tillsammans arbetar mot gemensamma mål.

Rollen passar dig perfekt som är tekniskt kunnig, initiativrik och trivs med frihet under ansvar. Goda tekniska/mekaniska kunskaper genom utbildning och/eller arbetslivserfarenhet är av stor vikt. Som mjölnare ansvarar du för produktionsprocessen i kvarnen - allt från rensning och malning av spannmål och blandningen av komponenter till färdig produkt utifrån kvalitetsbeslut.

Du kommer bland annat arbeta med:

 • Planera aktuell daglig produktion
 • Starta upp processen – starta maskiner, ställa in och justera samt utföra underhåll av maskiner, verktyg och utrustning
 • Rensa och blötlägga spannmål samt kontrollera vattenhalten
 • Slutkontrollera genom falltals-, protein, vatten- och askhaltsanalyser samt sensorisk kontroll
 • Kontrollera bakresultat
 • Kontinuerligt rapportera produktionsutfall och avvikelser
 • Ta emot spannmålsleveranser
 • Inventering och inköp av tillsatsprodukter.
 • Ingå i beredskapstjänstgöring i kvarnen
 • Daglig tillsyn av turbinen

Personliga egenskaper:

 • För att passa i rollen som mjölnare hos Berte Qvarn är det av största vikt att du är en person som gillar att vara ute i verksamheten och jobba "hands on" med alla förekommande arbetsuppgifter ute i produktion.
 • Du bör vara en lagspelare som trivs med att såväl tillhöra som tillföra.
 • Det är viktigt att du är noggrann och tycker om att ha ordning och reda runt omkring dig.
 • Du bör ha ett flexibelt tänk och trivas med att arbeta proaktivt för att hela tiden ligga i fas och samtidigt kunna hantera snabba omställningar.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Under upplärning är tjänsten förlagd till dagtid därefter skiftgång. Tjänstens omfattning är 100%. 

Är du intresserad av tjänsten eller har frågor, kontakta Nanna Eichborn, nanna@bertegruppen.se 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Logistikansvarig

I rollen som logistikansvarig ansvarar du för att leda och fördela arbetet inom logistikavdelningen med allt vad det innebär. Rollen är såväl operativ som strategisk och en dag innehåller uppgifter på olika nivåer. Du ansvarar för den dagliga planeringen och ser till att allting flyter. Du arbetar också med mer långsiktig och hållbar distributionsplanering och är ansvarig för att bibehålla och skapa goda relationer med samarbetspartners. Du har personalansvar för chaufförerna på Berte Qvarn och sköter schemaläggning, medarbetarsamtal, rekrytering, arbetsmiljörelaterade frågor osv.

Du kommer att ingå i miljö och livsmedelssäkerhetgruppen samt ha trafik- och fordonsansvar. Löpande transportprognoser, kostnadsuppföljningar och prissättningsfrågor ingår också i rollen. Arbetsplatsen finns i Slöinge, där både huvudkontor och produktion ligger. Du arbetar i nära samarbete med bland annat Order och rapporterar till Sälj- och Marknadschef. Förutom engagerade kollegor och intressanta arbetsuppgifter får du en chans att inte bara vara delaktig utan även driva Bertes logistikverksamhet framåt.

Om dig
Vi söker dig med tidigare arbetserfarenhet inom logistik/transport och som har dokumenterad eftergymnasial utbildning inom logistik. Du har också erfarenhet av personal och arbetsledning. Kunskap inom tåglogistik är starkt meriterande. Du är en strukturerad person som trivs att ha arbetsuppgifter på både operativ och strategisk nivå. Då rollen innebär samverkan med övriga avdelningar är en god förmåga att samarbeta en förutsättning för att lyckas i rollen. Du är prestigelös, flexibel och är trygg med att både ta och genomföra beslut. Du lockas av möjligheten att kunna påverka och bör trivas att arbeta i en föränderlig organisation med korta beslutsled. För att lyckas i rollen tror vi att du har en förmåga att vara en närvarande ledare även om du inte träffar din grupp fysiskt på daglig basis. Vi tror också att du har ett intresse för system och digitalisering, då Berte Qvarn inom närmsta åren ska påbörja ett förbättrings- och utvecklingsarbete i sina affärssystem inom logistik och distribution. Du kommunicerar obehindrat i såväl tal som skrift på både svenska och engelska. B-körkort är ett krav.

Om anställningen
Berte Qvarn har i denna rekrytering valt att samarbeta med Adecco, frågor och funderingar besvaras av Adecco. Tjänsten är placerad i Slöinge och är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, tillträde omgående. Tjänsten är på heltid. Rekryteringsarbetet sker löpande.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Sigrid på 0736 84 73 08 eller Hanna Bonli på 0736 84 77 73.

Varmt välkommen med din ansökan!

Produktionschef

Nu söker vi en produktionschef till Berte Qvarn! Det är en spännande och fri roll där din viktigaste uppgift är att leda produktionsavdelningen mot gemensamma mål. Rollen passar dig perfekt som drivs av att leda andra och se de utvecklas, att driva produktionsfrågor där utveckling är en naturlig del i vardagen. För att lyckas i rollen som produktionschef behöver du ha ett tydligt och inkluderande ledarskap, tekniskt intresse och känsla för kvalitet i arbete och produkt.

Nu har du chansen att söka till oss!

Arbetsuppgifter

Som produktionschef ansvarar du för vår produktionsanläggning där vi maler och processar spannmål. Tillsammans med råvaruansvarig ansvarar du för inköp och lagerhållning av spannmål.

Ansvara för hela produktionskedjan från inköp till lager och att säkerställa produktkvaliteten.

Du kommer ha ett stort ansvar för att leda och motivera personal. Det innebär att vara en närvarande ledare med intresse för människor och att se de utvecklas.

Du innehar en nyckelroll där du kommer ha en stor påverkan på verksamhetens riktning och dess investeringar. Vi tror också att du har med dig en gedigen erfarenhet inom budget och kalkyler vilket ger dig förmågan att följa upp avdelningens mål. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD.

I rollen ingår det ett antal arbetsuppgifter som:

 • Personalansvar för produktionsavdelningen
 • Budgetansvar
 • Projektledning
 • Säkerställa en optimal produktion
 • Vara en aktiv del i vårt hållbarhetsarbete

Krav

 • Eftergymnasial utbildning inom relevant område
 • Branscherfarenhet inom livsmedel
 • God ekonomisk förståelse
 • Erfarenhet av projektledning
 • Dokumenterad ledarskapsutbildning eller motsvarande erfarenhet

Meriterande

 • Motsvarande roll inom livsmedelssektor
 • Erfarenhet av mjöl/spannmål
 • Tekniskt kunnande

Personliga egenskaper

För att passa i rollen hos Berte Qvarn är det av största vikt att du är en person som är kommunikativ och drivs av att utveckla andra. Vi tror att du har ett stort intresse för optimering av produktion och produktkvalitet.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Tjänsten är på heltid, provanställning på 6 månader därefter tillsvidareanställning.

Placering är i Slöinge och arbetet är förlagt till dagtid.

Tillträde enligt överenskommelse.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta olof@berteqvarn.se

Du söker tjänsten genom att skicka ditt cv med personligt brev till nanna@bertegruppen.se

Urval sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag har löpt ut och vi ser därför att du ansöker så fort som möjligt men senast 31 mars.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

KVALITETSMJÖL FRÅN SLÖINGE SEDAN 1569

Berte Qvarn | 311 67 Slöinge | info@berteqvarn.se | +46 (0)346 71 52 00

 

Läs vår integritetspolicy